miércoles, 13 de mayo de 2015

Sessió amb la M.C.


En aquesta sessió hem treballar la planificació. Vam estar parlant de que entenia ella per planificació.  Jo li vaig  dir el per què és important que s’acostumi a fer una planificació, encara que sigui amb quatre coses. Dient-li que per estudiar millor és necessari aprendre a organitzar l'estudi, és a dir, planificar d'una manera adequada les tasques. Per això és important disposar d'un horari programat per fer els deures, sobretot, si  participa o vol participar  en activitats extraescolars

El comptar amb un horari d'estudis té avantatges com: Crear un hàbit d'estudi, potenciar la concentració (és més fàcil centrar l'atenció en l'activitat que cal realitzar si es compta amb un espai de temps exclusiu i determinat per a ella), et fa ser conscient del propi rendiment i regular esforços, permet compaginar l'estudi amb el temps lliure,…

Però aquest  pla d'estudis ha de ser:
- Personal: adequat a les teves necessitats
- Realista:  has de ser capaç de complir-lo, sinó no serveix de res, per tant, ha d’estar   adaptat als teus coneixements, capacitats i disponibilitat horària.
- Flexible: que es pugui modificar si en un moment es necessita.
- Escrit: podràs recordar les activitats programades.

A partir d’aquí vam començar a fer una programació, per tal de que vegi com s’han de fer, tenim present les prioritats (aquest concepte  ja l’havíem treballat en altres sessions)
Primer vam fer un llistat: de prioritats, horaris disponibles, les ajudes que pot tenir i  en quins horaris, que és important que faci cada dia ( això estarà relacionat amb les activitats escolars que ha de fer obligatòriament cada dia)


Posteriorment vam fer una programació, agafant una graella i omplir-la amb tots els dies de la setmana.

La sessió ha sigut positiva. És una alumna que té ganes de fer coses i mai diu que no. Des que vaig començar  a treballar amb ella s’ha notat una petita milloria en els resultats a nivell acadèmic, fet que fa que cada vegada tingui més ganes de treballar amb mi. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario